مشاوره تحصیلی

بهترین زمان درس خواندن

بهترین زمان درس خواندن - مرکز مشاوره رامش در مشهد

برنامه ریزی روزانه برای مطالعه دروس یکی از عوامل موفقیت تحصیلی است. اما یکی از معضلات عمده‌ای که دانش آموزان با آن مواجه هستند، تعیین بهترین زمان برای درس خواندن است. برخی افراد بر این باورند که مطالعه در ساعات اولیه صبح بهترین گزینه است، اما برخی دیگر نیز معتقدند که مطالعه در شب بازدهی بیشتری دارد. اما واقعاً بهترین زمان برای درس خواندن چه ساعاتی از روز است .

ساعات طلایی برای درس خواندن

با توجه به پژوهش هایی که در مورد بهترین زمان مطالعه و یادگیری مباحث درسی انجام شده است، ساعات طلایی برای درس خواندن بین ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر، ۴ بعد از ظهر تا ۱۰ شب تقسیم بندی شده است. در بین این ساعات مطالعه ۲ الی ۴ یک زمان استراحت و خواب کوتاه برای بازیابی ذهن و بدن بوده است، تحقیقات نشان داده که بعد حل نکردن یک مسئله ریاضی یک چرت کوتاه می تواند ذهن را آماده کند تا بهتر مسائل را یاد بگیرید‌.

با این وجود نمیتوان زمان های مشخص شده را به طور قطعی و انحصاری برای مطالعه همه افراد در نظر گرفت. باید دانش آموز خود احساس کند این زمان آمادگی لازم را برای مطالعه دارد و همه شرایط مثل خواب کافی، گرسنه نبودن و دور بودن از عوامل حواس پرتی مانند تلفن همراه و شبکه های اجتماعی برای او فراهم شده است. به طور کلی نسبت به مکان و زمان مطالعه شرطی شده اید؛ یعنی هم مکان و هم زمان مناسبی برای درس خواندن پیدا کرده اید و بهترین یادگیری و تمرکز را در این مکان و زمان دارید.

دروس یاد گرفتنی را چه ساعتی بخوانیم؟

دورس یادگرفتنی مثل ریاضی، فیزیک، شیمی و… دروسی هستند که نمی‌توان با حفظ کردن آنها را به خوبی آموخت و باید با تمرین بیشتر یادشان گرفت، بنابراین این‌گونه از دروس را بهتر است در ساعات اولیه روز که ذهن خسته نیست مرور کنید. در صورتی که نصف روز را در مدرسه هستید، بعد از صرف ناهار در خانه و یک چرت نیم‌ساعته ذهن ریکاوری و آماده پذیرش مطالب درسی می‌شود و بهترین زمان برای یادگیری دروسی مثل ریاضی است.

دروس حفظ‌ کردنی را چه ساعاتی از روز بخوانیم؟

بعد از مرور و یادگیری دروس محاسباتی مثل ریاضی، مغز آماده یادگیری دروس حفظی است. پس می‌توانید به راحتی بعد از پایان تمرینات و مرور درس‌های یادگرفتنی، با یک استراحت کوتاه و صرف یک میان‌وعده مقوی و انرژی‌زا مانند میوه یا تنقلاتی مثل مغزیجات خواندن درس‌هایی نظیر زبان، تاریخ، ادبیات فارسی و… را شروع کنید.

هر ساعتی در روز را که برای مطالعه انتخاب می‌کنید باید حواستان باشد که تمام دانش‌آموزان برای عملکرد طبیعی ذهن، به طور متوسط به ​​۸ تا ۹ ساعت خواب شبانه احتیاج دارند.

فواید مطالعه در طول روز

1- افزایش تمرکز

یکی از مزایای مهم مطالعه در طول روز، افزایش تمرکز دانش آموزان است. در طول روز، مغز ما هوشیارتر است و عملکردهای شناختی ما در اوج بازده خود هستند. این بدان معناست که دانش‌آموزان بهتر می‌توانند روی مطالعات خود تمرکز کرده، اطلاعات جدید را حفظ و یادگیری عمیق‌تری داشته باشند. به همین دلیل هم بسیاری از کارشناسان و متخصصان بهترین زمان برای درس خواندن را ساعات اولیه روز می‌دانند.

2- یادگیری بهتر

مطالعه در طول روز می‌تواند به یادسپاری و یادگیری بهتر دروس منجر شود. تحقیقات نشان داده است که مغز ما در رمزگذاری و ذخیره خاطرات در طول روز بهتر عمل کرده و به همین دلیل هم مطالعه در ساعات اولیه صبح زمان ایده آلی برای یادگیری و مطالعه دروس حفظی مثل ادبیات محسوب می‌شود. با مطالعه در طول روز، دانش آموزان می‌توانند از این عملکرد شناختی طبیعی بهره ببرند و توانایی خود را برای به خاطر سپردن و به یاد آوردن اطلاعات در صورت نیاز بهبود بخشند.

3- کاهش استرس و اضطراب

مطالعه در طول روز عمدتاً منجر به بهبود خلق و خو و کاهش استرس در دانش آموزان می‌شود. تحقیقات علمی و پزشکی حاکی از آن است که نور طبیعی تأثیر مثبتی بر خلق و خو و سلامت روان ما دارد. با مطالعه در طول روز، دانش آموزان می‌توانند از قرار گرفتن در معرض نور طبیعی بهره مند شده و استرس و اضطراب کمتری را در طول روز تجربه کنند.

4- تعادل در سبک زندگی

درس خواندن در طول روز به ایجاد یک سبک زندگی متعادل تر کمک می‌کند. دانش آموزان با درس خواندن و انجام تکالیف در ساعات اولیه روز می‌توانند تعادل سالمی بین مسئولیت‌های تحصیلی و زندگی شخصی خود ایجاد کنند. برقراری این تعادل بین زندگی تحصیلی و زندگی شخصی منجر به مدیریت بهتر زمان، بهبود الگوی خواب و کاهش احساس فرسودگی و خستگی می‌شود. یک سبک زندگی متعادل برای موفقیت تحصیلی و رفاه کلی ضروری است و مطالعه در طول روز را به یک انتخاب مناسب برای دانش آموزان تبدیل می‌کند.

بهترین زمان بازدهی مغز

شما برای پیدا کردن زمان مطالعه مناسب برای خودتان باید یک جدول زمانی مطالعه تهیه کنید، این کار باعث می‌شود شما متوجه شوید در ساعات مختلف روز توانایی های یادگیری شما مثل هوشیاری و حافظه در چه سطوحی قرار دارند. برای یافتن زمان مطالعه مفید ممکن است مجبور باشید در ساعت های مختلف دروس مختلف را مطالعه کنید تا زمان مطالعه مناسب تری برای هر درس پیدا کنید.

بعد از یافتن بهترین زمان درس خواندن باید با آن سازگار شوید، یعنی یک روال مطالعه برای خود تنظیم کرده اید و با همان باید پیش بروید تا ذهن و بدن بتوانند با تعادل سازنده با یکدیگر بهترین بازدهی خود را نشان بدهند. با توجه به برنامه روزانه درسی، ساعات مدرسه و ساعت خواب و بیداری بهترین ساعت هوشیاری خود را پیدا کنید؛ زیرا کیفیت حافظه و هوشیاری شما در زمان های مختلف با افراد دیگر متفاوت خواهد بود.

بهترین زمان مطالعه برای یادگیری دروس محاسباتی مثل ریاضی و فیزیک صبحگاه است زیرا صبح بعد از خواب شبانه هوشیار هستید و این دروس نیاز به دقت بالا و نوشتن دارند. بهترین زمان برای یادگیری دروس حفظی بعد از مطالعه دروس محاسباتی است، فراگیری دروس حفظی به صورت یادسپاری و فرستادن مطالب به حافظه بلند مدت با سرعت بالا میباشد.

سخن پایانی

با توجه به آنچه گفته شد موفقیت شما بستگی به مدیریت درست زمان مطالعه و شرایط وابسته به آن دارد. شما با مطالعه در روز و مرور آن مطالب در شب و با استراحت کافی و غذا خوردن به موقع و به اندازه، مطالعه با آرامش و بدون عصبانیت، مطالعه با تمرکز بالا و بدون حواس پرتی، همچنین مطالعه به اندازه نه بیشتر از توانتان نه کمتر می توانید یک مطالعه اصولی و باکیفیت داشته باشید.

وقتی تمام شرایط فراهم باشد بدن و ذهن نیز آمادگی لازم دارند، در این صورت مطالعه بهتری خواهید داشت. برای دستیابی به موفقیت علاوه بر تعیین زمان مطالعه اصول و روش های صحیح مطالعه، برنامه ریزی تا روز کنکور و … نیز اهمیت دارند که شما به راحتی با مشاوره تحصیلی می توانید در مرکز مشاره رامش از ما دریافت کنید.

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *