دوران نامزدی، دوره ی بعد از خواستگاری و قبل از عقد است. با مشاهده برخی نشانهها در رفتار نامزدتان، حتماً آنها را جدی تر و عمیقتر بررسی کنید و در مورد ادامه رابطه با نامزدتان با مشاور خانواده صحبت کنید.
یادتان باشد گاهی بهتر است خودمان یک رابطه نامناسب را تمام کنیم. گاهی وقت ها شکست عاطفی خوردن، بسیار بهتر از ماندن در یک رابطه با یک تلخی مزمن است. اگر با چنین نشانه هایی مواجه شدید به احتمال قوی با یک آدم نامناسب رو به رو هستید و هر طور هست نباید بگذارید این آشنایی به ازدواج برسد یا دوران نامزدی تان ادامه پیدا کند. همه این علامت ها با هم در یک زندگی یا رابطه ناسالم دیده نمی شود.
همچنین اگر یک یا دو مورد هم دیده شود الزاما زندگی وحشتناک و پر آسیبی نخواهید داشت اما حداقل آن حد از سالم بودن را که از یک رابطه انتظار می رود، ندارد.
سابقه درگیری های خشونت بار
یادتان باشد کسی که قانون را رعایت نمی کند یا با دیگران با خشونت رفتار می کند، روزی حقوق شما را هم زیر پا می گذارد و احتمال دارد در اوج عصبانیت با شما هم پرخاشگری کند.
مصرف مواد مخدر، مواد روان گردان یا الکل
کسی که در حد اعتیاد این مواد را مصرف می کند، برای ازدواج مناسب نیست. ممکن است این افراد در اوج مصرف با شما خوب و احساسی رفتار کنند، اما به اصطلاح وقت خماری شما روی دیگر سکه را خواهید دید. به این فکر هم نباشید که ازدواج می تواند آن ها را نجات دهد. تجربه روان شناسان و روان پزشکان می گوید این باور غلط است.
مشغول کار یا تحصیل نبودن
کسی که کاری نمی کند، برای ازدواج مناسب نیست. این کار می تواند تحصیل، شغل یا (برای پسرها) سربازی باشد. کسی که شغل یا تحصیل ندارد یا در راستای آن هم نیست، مثلا کنکوری نیست یا به دنبال کاری هم نمی گردد، زندگی بی هدف و نامتعادلی دارد و می خواهد همه معنای زندگیش را از رابطه بگیرد. این برای او و شما خطرناک است.
سابقه آسیب رساندن به والدین، خواهر و یا برادر
کسی که دست روی اعضای خانواده بلند می کند، روزی روی شما هم دست بلند خواهدکرد. دور چنین فردی را برای ازدواج خط بکشید.
تحقیر مردم
کسی که با عناوین زشت یا تمسخر از اعضای خانواده و دوستان شما یاد می کند، احتمال دارد روزی تحقیر را در مورد خود شما هم به کار ببرد.
همیشه عصبانی بودن
کسی که همیشه از دست کسی یا چیزی عصبانی است، درواقع مسئولیت رفتارهای خودش را نمی پذیرد. او یک روز هم از دست شما بی خود و بی جهت عصبانی خواهدشد.
محدود و منزوی کردن شما
اگر طرف مقابلتان سعی کند شما را منزوی کند یا رفت و آمدتان را محدود کند، نشانه خوبی نیست. این محدودیت انتهایی ندارد و می تواند شما را به زندانی همیشگی طرف مقابلتان تبدیل کند.
وفادار نبودن
اگر طرف مقابل شما همزمان با شما با یک یا چند نفر دیگر، در رابطه عاطفی باشد به هیچ وجه گزینه ازدواج نیست. این را قطعا می دانید اما اگر خیال می کنید با محبت بیشتر به او می توانید او را از آن خود کنید، بدانید که سخت در اشتباهید.
دروغگویی
دروغ گفتن به خصوص در مورد مسایل مهم، مشکلی نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت؛ البته به جز جاهایی که واقعا استدلال قانع کننده ای پشت دروغ باشد یا مسئله پنهان شده، فضای شخصی طرف مقابلمان باشد.
فشار به خاطر خواسته های نامعقول همیشگی
اگر طرف مقابل همیشه به جان شما نق بزند، برای این که به خواسته نامعقولش یا خارج از ارزش های او جواب مثبت نداده اید، این علامت خطر را جدی بگیرید.
اهمیت ندادن به قرارها
بینظمی و تأخیرهای مکرر نامزدتان را جدی بگیرید. شاید نشانه بیمسئولیتی باشد. کسی که نتواند روی حرف های خود بماند و به آنها متعهد باشد به احتمال بسیار زیاد نمیتواند همسری ایده آل در آینده باشد و شما را به سمت شکست در دوران نامزدی سوق میدهد.
عدم اجرای تعهدات خواستگاری
به یاد داشته باشید ما از روی رفتارها میتوانیم شخصیت افراد را بشناسیم. البته یادتان باشد که ممکن است طرف مقابلتان در شرایط دیگری هنگام خواستگاری تعهداتی داده باشد و الان شرایط تغییر کرده باشد. در این مواقع، رفتارهای دیگر نشان میدهد که نامزد ما خوش قول هست یا نه.

وابستگی به خانواده
اگر شخص مقابل ما بینهایت به خانوادهاش وابسته باشد و یا برعکس، خانوادهاش به او وابسته باشند، تشکیل خانواده ای جدید با او به شدت مشکل خواهد بود. زمینه مهم دیگر استقلال، استقلال فکری است. طرف مقابل شما چقدر در فکرهایش استقلال دارد و از خانوادهاش تاثیر نگرفته است؟
به یاد داشته باشید، اگر یک یا دو مورد هم دیده شود الزاما زندگی وحشتناک و پر آسیبی نخواهید داشت اما حداقل آن حد از سالم بودن را که از یک رابطه انتظار می رود، ندارد.
سخن پایانی
دقت کنید، همانطور که بالاتر هم گفتم هیچ انسانی کامل نیست و شما هم از این اصل مستثنی نیستید! ممکن است خود شما هم مشکلات بسیاری داشته باشید اما با صداقت و صراحت تمام درباره احساسات و نگرانیهای خود با طرف مقابل خود صحبت کنید. یا مشکل به خودی خود حل خواهد شد که در این صورت نشانه های هشدار و علائم مربوط به آن نیز ناپدید خواهند شد و یا اینکه همچنان به قوت خود باقی خواهند ماند که در این صورت باید جدی وارد عمل شوید و با مراجعه به مشاور خانواده و ازدواج سعی در یافتن راهکاری مناسب برای آینده خود داشته باشید.